Milieuadvies

Als ondernemer in het buitengebied krijg je te maken met allerlei milieuregels. Bijvoorbeeld op het gebied van geluid, ammoniak en fijnstof. We maken je wegwijs.

Bereken de uitstoot van jouw project

Wil je een (bouw)project realiseren in het buitengebied? Of veranderen je bedrijfsactiviteiten? Wil je bijvoorbeeld omschakelen van pluim- naar melkvee? Of een nieuwe stal bouwen? Dan moet je voldoen aan diverse regels op het gebied van milieu.

 

Onder de norm blijven

Hebben we het over milieu, dan moet je niet alleen kunnen aantonen hoeveel stikstof je bedrijf uitstoot. Ook als het gaat om fijnstof, geur, geluid, luchtkwaliteit en volksgezondheid moet je je houden aan de gestelde regels. Hoeveel fijnstof stoot je bijvoorbeeld uit in jouw situatie en wat is de norm? Bij De Omgevingsadviseurs leggen we deze zaken naast elkaar en bekijken we welke maatregelen je zou kunnen treffen om onder de norm te blijven.

En hoe zit het bijvoorbeeld met de geurbelasting? Belast je omliggende woningen en bedrijven daarmee? Of zijn er bedrijven in de omgeving die jou belasten? Een goed en gezond woon- en leefklimaat is één van de uitgangspunten die we standaard meenemen bij een geuronderzoek.

De juiste melding of vergunning

Als jouw bedrijf effect heeft op het milieu, ben je verplicht dat te melden. Geldt er een informatieplicht, is een melding voldoende of heb je ook een Omgevingsvergunning milieu nodig? Dat hangt af van de activiteiten die je bedrijf verricht en de mate waarin deze het milieu belasten. Afhankelijk van de activiteiten die je uitvoert, gelden er eigen voorschriften.

Ben je veehouder? Dan is de vergunning- of meldingsplicht bijvoorbeeld afhankelijk van de dieraantallen. Sla je diesel of propaan op? Dan hangt het af van de hoeveelheid brandstof of een melding voldoende is of dat je toch een vergunning nodig hebt.

Milieuregels onder de loep

Bij De Omgevingsadviseurs nemen we alle milieuregels voor je onder de loep.

Wil je uitzoeken of jouw project geen negatief effect heeft op de omgeving? Wij zoeken het voor je uit.

 

Advies krijgen?

Samen aan de slag?

Samen aan de slag?

Sparren over jouw project in het buitengebied en de milieuregels waar je aan moet voldoen? Wij luisteren én helpen je graag. Neem contact op met Ginet Ballast-Schultz voor een kennismakingsgesprek.

Project Avontyr

Uitbreiding groepsaccommodatie

Toen eigenaar Peter Swinkels wilde uitbreiden met 2 boomhutten als overnachtingsplek, merkte hij al snel dat dit een ingewikkeld en tijdrovend proces kon worden.

Onze werkwijze

Jouw vraagstuk vormt de basis van onze aanpak. Op basis daarvan zetten we de expertises in die nodig zijn om jouw doel te behalen. In elke fase van het proces staan we voor je klaar om je te ondersteunen.

Scroll naar boven