Omgevingswet

De Omgevingswet is op 1 januari 2024 in werking getreden. Deze wet bundelt alle regels voor onze fysieke leefomgeving. Hier vind je informatie, nieuws en tips over dit thema.

Minder regels, meer overzicht

De Omgevingswet gaat over hoe we omgaan met onder andere natuur, milieu, bouwen en wonen. Minder regels, meer samenhang en meer overzicht voor samenwerkende partijen, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Dat is het idee.

Nieuw is dat iedere gemeente onder de Omgevingswet een omgevingsplan heeft. Hierin zijn regels vastgelegd over de fysieke leefomgeving. Gemeenten leggen in hun omgevingsplannen niet alles tot in detail vast, zodat je als inwoner of bedrijf meer ruimte krijgt om je plannen uit te werken. En ook de gemeente heeft met de nieuwe wet meer beleidsvrijheid gekregen.

Wil je iets veranderen op jouw bedrijf en heeft dit invloed op de leefomgeving? Dan kan het zijn dat je een meldingsplicht, vergunningplicht of informatieplicht hebt. Bij De Omgevingsadviseurs helpen we je om de juiste stappen te zetten.

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste nieuwsberichten en blogs gerelateerd aan de Omgevingswet.

De laatste ontwikkelingen over de Omgevingswet

Onderneem of ontwikkel je in het buitengebied? Houd er dan rekening mee dat aanvragen en procedures door de Omgevingswet veranderen. Bij De Omgevingsadviseurs volgen we de ontwikkelingen op de voet. Zo kunnen we jou zo goed mogelijk voorzien van advies en uitleggen wat de veranderingen betekenen voor jouw situatie. Heb je hier vragen over? Stel ze ons!

Meer weten?

Wil je meer weten over de Omgevingswet of over de procedure die je moet volgen om jouw plannen uit te kunnen voeren? Of wil je eens sparren met een adviseur over jouw toekomst? Neem contact op met Kristel Weren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ze helpt je graag!

Scroll naar boven