Agri & food

De agri- en foodsector is dynamisch en blinkt uit in innovatie en productiviteit. Heb je uitbreidingsplannen? Of gaan je bedrijfsactiviteiten veranderen? Weet dan wat je kunt en mag op jouw locatie.

Toekomstbestendig ondernemen in de agri- en foodsector

Veel agri-bedrijven in het buitengebied zijn ontstaan vanuit voormalige agrarische ondernemingen. Hield je dieren of was je akkerbouwer, maar ben je overgestapt naar een loonwerkbedrijf of landbouwmechanisatiebedrijf? Of verkoop je bijvoorbeeld dierenvoeding? Je activiteiten moeten passen binnen de bestemming die geldt voor jouw locatie. Het kan dus maar zo zijn dat door uitbreiding of verandering een bestemmingsplanwijziging nodig is.

Project Slangenbeek

Realisatie waterbassin

Om zijn bedrijf verder te kunnen uitbreiden, wilde eigenaar Hans Engberink een tweede waterbassin laten aanleggen voor bewatering.

Groeien op jouw locatie

Wil je met je loonwerkbedrijf, landbouwmechanisatiebedrijf of opslagbedrijf uitbreiden? Dan betekent dat vaak dat je meer grond nodig hebt om op te bouwen. Veel ondernemers lopen in zo’n geval tegen het probleem aan dat maar een deel van de vierkante meters mag worden ingezet voor niet-agrarisch gebruik.

Zorgen dat je mag doen wat je wil

Hoe kun je dan toch groeien op je locatie? En als de gemeente gaat handhaven, hoe ga je er dan voor zorgen dat je toch mag doen wat je wilt? De adviseurs van De Omgevingsadviseurs helpen je hierbij.

Wat is er mogelijk op jouw locatie?

Het buitengebied verandert. Je ziet er niet meer alleen agrarische, maar ook steeds meer bouw-, recreatie- en zorginitiatieven. Wat is er mogelijk op jouw locatie? Onze adviseurs voorzien je van waardevol advies voor jouw sector.

Je locatie is essentieel voor je onderneming. Daarom is De Omgevingsadviseurs er voor ondernemers en initiatiefnemers in het buitengebied. Voor doorpakkers en veranderaars die vooruitkijken en verder willen. Als gespecialiseerd adviesbureau helpen we hen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Samen aan de slag?

Wil je eens praten over jouw uitdagingen? Wij luisteren én helpen je graag. Neem contact op met Annewies de Haan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven