Recreatie

Het buitengebied is dé plek voor het ontwikkelen van mooie recreatie-initiatieven. Met welke regels krijg je te maken en waarom?

Toekomstbestendig ondernemen in de recreatie

Het buitengebied kent veel prachtige vakantie- en recreatieparken. Daarnaast ontstaan er steeds meer andere mooie recreatie-initiatieven die ondernemers een kans bieden om te groeien. Denk aan vakantie- en waterparken, maar ook aan professionele dagrecreatieve voorzieningen als klimbossen, speeltuinen en wandelparken. Of aan bed & breakfasts, mini-campings, lunchrooms of sportgelegenheden.

Project Avontyr

Bijbouwen middenin natuurgebied

Je locatie uitbreiden in een natuurgebied? Dan moet je aan heel wat eisen voldoen.

Veranderen of uitbreiden?

Als horeca- of recreatiebedrijf in het buitengebied, krijg je te maken met regels op het gebied van onder meer stikstof, geluid, geur en veiligheid. Wil jij jouw vakantiepark ontwikkelen? Of ga je je werkzaamheden veranderen of uitbreiden? Dan moet je vaak aan andere voorwaarden voldoen en heb je misschien ook andere vergunningen nodig.

Een andere of extra bestemming

Wil je jouw camping of vakantiepark uitbreiden met bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden of een speeltuin? Dan is het omgevingsplan van groot belang. Bij uitbreiding of verandering kunnen de functies op jouw locatie wijzigen en is het nodig om het omgevingsplan aan te passen. De Omgevingsadviseurs staat je bij in deze vaak ingewikkelde procedures, weet welke wegen je wel en niet kunt bewandelen én neemt je graag het werk uit handen. Daarnaast helpen we je graag met de landschappelijke inpassing van het plan.

Wat is er mogelijk op jouw locatie?

Het buitengebied verandert. Je ziet er niet meer alleen agrarische, maar ook steeds meer bouw-, recreatie- en zorginitiatieven. Wat is er mogelijk op jouw locatie? Onze adviseurs voorzien je van waardevol advies voor jouw sector.

Je locatie is essentieel voor je onderneming. Daarom is De Omgevingsadviseurs er voor ondernemers en initiatiefnemers in het buitengebied. Voor doorpakkers en veranderaars die vooruitkijken en verder willen. Als gespecialiseerd adviesbureau helpen we hen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Samen aan de slag?

Wil je in gesprek over de mogelijkheden in de recreatie of over de groeimogelijkheden van jouw park? En hoe zit het nou met de uitstoot van stikstof bij recreatieparken? We helpen je graag om toekomstbestendig en succesvol te ondernemen. Neem contact op met Kristel Weren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven