‘Ik kijk graag naar wat er wél mogelijk is’

Jeroen Kamphuis is Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs. Lees meer over zijn passie voor het buitengebied en resultaten behalen.

Mijn naam is Jeroen Kamphuis. Als Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu help ik ondernemers om de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. Ik vind het leuk om veel in contact te zijn met klanten en te kijken naar wat er wél – in plaats van naar wat er niet – kan.

Een échte teamplayer

Ik ga altijd voor het beste resultaat. Maar dat bereik je niet in je eentje. Eigenlijk werkt het in de sport net zo. Ik voetbal al mijn hele leven en weet als geen ander dat je vooral als team moet opereren om iets te bereiken. Bij het adviseren van klanten is dat teamwork net zo belangrijk. Ik probeer mezelf altijd zo goed mogelijk in klanten en hun wensen te verplaatsen. Samen bereik je namelijk het meest. Het adviserende karakter van de functie geeft me bovendien ontzettend veel energie.

Kansen in het buitengebied

Het buitengebied biedt enorm veel kansen. Er komen steeds meer agrarische gebouwen vrij die een nieuwe functie krijgen. Een woonfunctie, recreatiefunctie of zorgfunctie bijvoorbeeld, denk aan zorgboerderijen. Heel interessant. Om dit soort ontwikkelingen mogelijk te maken, houd ik me bij De Omgevingsadviseurs met name bezig met vergunningaanvragen, bestemmingsplanwijzigingen en stikstofberekeningen.

Als het gaat om vergunningaanvragen onderzoek ik wat er mogelijk is, zowel binnen het gebied als binnen de regelgeving. Dat doe ik bijvoorbeeld met behulp van een quickscan. Ik verzamel alle stukken en benodigde informatie om de vergunningaanvraag in te kunnen dienen. Intussen schakel ik regelmatig met gemeentes om te achterhalen hoe zij erin staan.

Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie heb ik onder andere stagegelopen bij gemeentes. Ik werkte mee aan diverse projecten in zowel stedelijk gebied als het buitengebied. Hierdoor weet ik hoe gemeentes denken en waar ze belang aan hechten. Deze ervaring kan ik nu heel goed gebruiken.

‘Het buitengebied biedt enorm veel kansen’

Op zoek naar de juiste weg

In mijn functie is er geen vaste manier van werken. Doordat de regelgeving niet alleen complex is, maar ook continu verandert, ben je namelijk voortdurend op zoek naar de juiste procedure én de juiste weg om te bewandelen. Als het dan uiteindelijk lukt, geeft me dat extra veel voldoening.

Neem contact met mij op

Heb jij plannen met je bedrijf? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw bedrijf of locatie uit te breiden of anders in te richten? Ik adviseer graag over wat er mogelijk is. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met mij op.

Scroll naar boven