‘Ondernemers, burgers en overheid op 1 lijn krijgen, dat is mijn doel’

Kristel Weren is Jurist en Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs. Lees meer over haar loopbaan en rol.

Mijn naam is Kristel Weren. Als Jurist en Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu help ik ondernemers in het buitengebied om hun wensen voor elkaar te krijgen.

Groot netwerk

Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse ondernemers begeleid die door de vele regels en wetten vastliepen. Dankzij de contacten met gemeenten en provincies heb ik een groot netwerk opgebouwd en weet ik waar de kansen liggen. Bovendien heb ik jarenlang een agrarisch bedrijf gehad en momenteel een bedrijf in de paardenbranche. 

Ik woon ook in het buitengebied, weet wat er speelt en begrijp dus goed waar je als ondernemer tegenaan loopt. Ik denk daarom eerst vanuit jouw wens: wat wil je zelf? Als dat duidelijk is, kijken we verder.

‘Als we allemaal hetzelfde doel hebben, moeten we dat toch ook samen voor elkaar kunnen krijgen?’

Samenwerken om het doel te behalen

Samenwerken is voor mij belangrijk, daar krijg ik energie van. Van sparren met collega’s tot gezamenlijk optrekken met externe partijen en het bevoegd gezag. Want als we allemaal hetzelfde doel hebben, moeten we dat toch ook samen voor elkaar kunnen krijgen? De problemen vóór zijn, daar ga ik voor.

De omgevingsdialoog gaat steeds belangrijker worden. Want wat doe je als je buren met bezwaren komen? Of als je het zelf niet eens bent met de ontwikkelplannen van je buurman? Ik zet me ervoor in om het niet op een rechtszaak aan te laten komen, maar om het probleem samen aan de keukentafel op te lossen. Als je weet wat de ander vindt, kun je ook samen aan een oplossing werken. De ondernemer, burger en overheid op 1 lijn krijgen, dat is mijn uitdaging.

Neem contact met mij op

Heb je ontwikkelplannen? Of kom je er niet uit met je gemeente of provincie? Dan adviseer ik je graag. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

Scroll naar boven