‘Er is meestal wel een omweg om dichterbij het doel te komen’

Cindy Seinen is Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs. Lees meer over haar expertise.

Ik ben Cindy Seinen. Als Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu vraag ik vergunningen aan, maak ik berekeningen, schrijf ik onderbouwingen voor wijzigingen aan bestemmingsplannen en houd ik me bezig met het stikstofdossier. Daarnaast adviseer ik klanten over welke oplossingen het beste passen bij hun wensen.

Alle neuzen dezelfde kant op

Ik heb in 2019 zelf een oude boerderij gekocht, samen met vrienden. Middels de Rood voor Rood-regeling hebben we het perceel gesplitst. Onze vrienden wonen in het oude woonhuis en mijn man, 2 kinderen en ik in ‘de oude schuur’.

Ik weet als geen ander hoe ingewikkeld zo’n Rood voor Rood-procedure kan zijn. Vooraf leek het een redelijk simpel proces, maar achteraf heeft het wel een jaar geduurd voordat alles erdoor was. Tijdens zo’n proces is het fijn als iemand je aan de hand neemt en zegt waar je moet beginnen en wat je nodig hebt. Die rol wil ik ook heel graag voor anderen vervullen. En zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Zodat de ondernemer weer verder kan met ondernemen.

‘Dat wij als team dingen tóch voor elkaar krijgen, dat is waar we het voor doen’

Regels en uitzonderingen

Het mooie en uitdagende aan dit vak is dat de oplossingen waar je naar zoekt, niet vastomlijnd zijn. Er zijn procedures en regels voor verschillende situaties, maar er is altijd wel iets dat afwijkt van de standaard, waardoor je nóg vaker met uitzonderingen dan regels van doen hebt.

Dan is het belangrijk dat je goed blijft communiceren. Ik ben dan ook mensgericht, kan me goed in klanten verplaatsen en ben organisatorisch sterk. Eigenschappen die onmisbaar zijn in een functie als deze. Ik wil zo goed mogelijk kijken wat het beste past voor de klant. Ik zeg dan ook niet snel dat er iets niet kan. Er is meestal wel een omweg of andere oplossing om dichterbij het doel te komen.

Neem contact met mij op

Heb jij mooie plannen voor je bedrijf en kun je wel wat hulp gebruiken om deze uit te voeren? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Scroll naar boven